.

.

29 Ağustos 2008 Cuma

yaz sonu için eğlenceli kitap önerileri

Bu hafta 3 tane şeker gibi kitap okudum, tadları damağımda kaldı vallahi. yazın bu son günlerinde aşağıdaki üçlüyü alın okuyun, eğlencesi garanti.

Biri Sel Yayıncılıktan çıkan, ünlü İngiliz oyun yazarı Alan Bennett’in Kraliçe Kitap Okursa adlı kısa romanı. Kitabın arkasındaki tanıtım yazısı şöyle:


Sarayın köpekleri bahçeye park etmiş tuhaf kamyonete havlamasaydı, Kraliçe belki de Westminster gezici kütüphanesinin saraya her hafta geldiğini hiçbir zaman öğrenemeyecekti. Gürültü için özür dilemek üzere gezici kütüphanenin basamaklarını çıkan Kraliçe, konumu gereği kendini bir kitap almak zorunda hisseder. Kitap kötü çıkar, ama Majesteleri'nin aldığı eğitim onu bitirmesini gerektirmektedir ve kitabı geri götürdüğünde kabalık olmasın diye başka bir kitap daha alır. Daha isabetli bir seçim olan bu ikinci kitap Majesteleri'nde öyle büyük bir kitap okuma tutkusu uyandırır ki resmi görevlerini aksatmaya başlar. Böylece, kadıncağız Hardy'den Brookner'e, Proust'tan Beckett'e, her önüne gelen kitabı yutarak okurken maiyet subayları da Kraliçe'nin bu kitap serüvenine bir son vermek için gizli tertiplere girişir. Kraliçe Kitap Okursa edebiyatın, en sıradışı okurun bile yaşamını değiştirenbüyük gücünü gözler önüne seren, sarsıcı ve eğlendirici bir kitap...

Gerçekten başlayınca elinizden bırakamayacağınız ve hemencecik bitiveren bir kitap. Bu kitapla ilgili Radikal Kitap’ta çıkan bir yazıya buradan, Akşam gazetesinde Gülenay Börekçi’nin yazdığı yazı için de buraya bakabilirsiniz.




ikinci kitap Agatha Christie severlere. Daha önce dilimize çevrilmemiş yeni bir Miss Marple kitabı yayınlandı: Miss Marple’ın Son Maceraları. 10-15 sayfa süren küçük hikayecikler bunlar. Ama bizim yaşlı, sevimli kızkurusu Miss Marple gene aynı cinlikle bütün hikayeleri tatlıya bağlamayı biliyor. Christie severler ve zeki öykücükler okumayı sevenler kaçırmasınlar.



ve sonuncusu sevgili Ece Arar’ın son kitabı, “çocuk sahibi olmak için 40 bahane”. Bu ne kadar eğlenceli ve coşkulu bir kitaptır yahu, aynı gün bitirivermişim! Çocuk sahibi olmaya niyetim yoktu ama Ece yazdığı için okuyayım demiştim, aman Allah! Sadece çocuk sahibi olmayı düşünenlere/olanlara değil, insana insan olmayı hatırlatan, enerji ve sevgi dolu bir kitap olmuş. Buradan hem Ece’ye hem ona bu kitabı yazdıran kızı Elvin’e kocaman öpücükler, iyi ki varsınız.
Kitapla ilgili Ece’nin yazısına buradan ulaşabilirsiniz.

8 yorum:

Adsız dedi ki...

entiviydi galiba. sıcak havalarda da televizyon izlenir diye bi sloganı vardı.
ama ıııh ben almayayım bu sıcaklarda. zaten tatilim de yok.
tamam blog okunur,penguen okunur,dua okunur(bilhassa yagmur) hatta bildiğimi okurum ama kitap. ıııhh.
kitap için de sonbaharı bekleyenlerdenim..
öyle.

Sem dedi ki...

Kraliçe bu kitabı okumuş mudur? Okuduğunda bahsi geçen kitapları da okur mu?:)) Okursa nasıl bir değişimden geçer? Geçer mi? Allan abimiz çok güzel bir konu yakalamış. Okuyacaklarım listesine şimdiden ekledim. Ece Arar'ı da:))

Sevgiler

Nakhar dedi ki...

yazın en sıcağında temmuz sonundan başlayarak ağustosun sonuna kadar kitap okudum, ptpbüste vapurda midesi bulanmayan biri olmanın avantajını yaşadım, ama ben de bunaldım...

ardından okuyacaklarım hazır hatta kimisini yarım bıraktım, konu bütünlüğünün içine ederek daha sonra devam etmek için kendimize söz verdik...

ben bu 3 kitaptan sanırım kraliçeyi okurdum.. boleyn girl ve Queen Elizabeth ten sonra ilgimi çekti bile.. bakalım

elimizdeki kitap rezervlerini tüketebilirsek okumak istiyoruz.. :)

Sem dedi ki...

Gülçin'ciğim kitap okumaya dalıp biz okurlarını unuttun galiba:))

gülçin dedi ki...

sevgili rehavet,
bak ramazanla beraber sonbahar da geldi sayılır :)

sevgili sem,
kraliçe'nin bu kitabı okuduğunu düşünmek çok eğlendirici. prenses di'nin ölümünden sonra sarayda olanları anlatan bir film vardı hani, Helen Mirren harika oynuyordu, mesela o film de enteresandı. hiç yorum gelmemişti yanılmıyorsam. izleyip ağlamış mıdır acaba? kraliçe ağlar mı?

sevgili nakhar,
herhalde hem havaya hem ruh haline uygun kitap bulmak gerekiyor dalıp gitmek için. bazen biri tutmuyor bazen diğeri. benim de "amaan hayat kısa, ne kasacağım" diye yarım bırakıp da sonradan okumaya kalktığımda beğendiğim kitaplar da olmuştur.

sevgili vladimir,
bulurum ben bilirsin. sen de o kadar müziği ne ara dinleyip onca filmi seyrediyorsun ben de sana şaşıveriyorum.

sevgili sem,
evet, masumiyet müzesi'ne takıldım sem'cim ya. az kaldı, elimden bırakamıyorum, bırakınca kafam onunla meşgul. enteresan.

sevgiler.

Vladimir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Nakhar dedi ki...

benim de lise de kütüphane nöbeti sırasında yürütüp (lütfen yanlış anlamayın sadece kitap çaldı şimdiye kadar) daha yeni (anlayarak) okuyabildiğim bir kitap var...

"eski zaman kadınları arasında"

ece arar dedi ki...

sevmene sevindim:)))) yaşasınnnnn