.

.

26 Şubat 2008 Salı

80. oscar ödüllerinin balo menüsü


Oscar ödülleri verildi, henüz ödüllü filmlerden hiç birini seyretmemiş biri olarak ne diyebilirim ki? Zaten şafağa yakın saatlerde canlı yapılan yayını da izlememişim, aklıma bile gelmemiş. Ama bu konudan gene bir yazı çıkarabilirim. Size bu yılki törenin menüsünü verebilirim mesela. 15 yıldır bu törenlerin yemeklerini aynı Avusturyalı aşçı hazırlıyormuş efendim, adamın adı Wolfgang Puck. Bu yılki tören için; yengeçli kanepeler, Oscar heykelciği şeklinde somon balığı, Rus havyarı, istakoz salatası, teriyaki soslu sığır pirzolası, gecenin sonunda ikram edilecek tatlı olarak da üzerine altın parçacıkları püskürtülmüş Oscar şeklinde çikolatalar hazırlanmış. Yemeğin yanında Oscar törenleri için özel olarak sadece 300 kasa üretilen "red carpet" şarabı ikram ediliyormuş. Aşçı bu yılki menüsü için şunu demiş: "Herkese hitap eden çok zengin bir menü hazırladık. Dar ve gösterişli kıyafetlerin içine girebilmek için gün boyunca aç kalan ünlüler törenin de verdiği yorgunlukla yemeklerime adeta saldırıyorlar", neredeyse üzüleceğim onlar için.
Meraklısına Not: Bu yılki ödüllerle ilgili haberleri burada ve burada bulabilir, bu yıl 80'inci kez düzenlenen bu ödül törenlerinde yaşanan unutulmaz anlara ait eğlenceli bir derlemeye buradan ulaşabilirsiniz.

5 yorum:

Sem dedi ki...

Gülçin'ciğim, Red Carpet şarabından geçenlerde içtim ama pek beğenmemiştim, bizimkiler daha güzel bence:)) Javier Bardem’i Goya’nın Hayaletleri filminde izlemiş, çok beğenmiştim. Çok sevdiğim Cohen Kardeşlerin yönetmenliğini yaptığı İhtiyarlara Yer Yok filmindeki rolü için en iyi yardımcı erkek ödülü almış. Bu filmi görmek lazım diyorum:)) Sevgiler

cinar dedi ki...

Oscar'lara farklı bir açıdan bakarak hiç bilmediğim bir konusuna değinmişsin. Eğlenceli bir menüye benziyor :)

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Oscar heykelciği şeklinde somon balığı mi???????????
hah hah hahhhh!!!!

gülçin dedi ki...

sevgili sem,
"geçen seneki şaraptan da oscar törenlerinde teşrifatçılık yapan bir arkadaşım 300 şişenin birini yürütmüştü de içmiştik, bişeye benzemiyodu, köpeköldüren ayol bu demiştim" deeermişim :)) haklısın yahu, bizim şaraplarımız gibi var mı? boşver, isme bak, red carpet, hıh. o film bende var da, seyretmeye yerim dar :))

sevgili çınar,
değişik olsun istedim :) ilginç geldi menü bana da. seneye de yazayım hatta :))

sevgili gulteinen,
kalıbını çıkartmışlar herbişeyi oscar biçiminde yapıyolar heralde :) hadi keki, turtası, kurabiyesi, çikolatası tamam da, somon bence de garip olmuştur be yav :))

sevgiler

Ori dedi ki...

Gülçin, sen bilirsin; Şu ahçı Wolfgang Puck'ın yemekevi var mı? Varsa, orda yemek kuponu geçiyor mu?
Sevgiler...