.

.

31 Mart 2013 Pazar

Hediye Güven-Suya Orak

İşyerinde aynı gün işe başladığımız bir arkadaşım var. Bu nedenle bana askerlikteki gibi "Devrem" diyor, ben de ona "Devrem" diyorum. diğer arkadaşlar da alıştı, Devrem deyince ondan bahsettiğimi anlıyorlar. Devrem, müziğe meraklı. Daha önce Güney Afrika'da yaşamış, orada bir müzik grubunda elektro gitar çalmış, iki tane de albüm yapmışlar. Onları da dinledim ve çok sevdim. Geçen gün onunla Birsen Tezer dinlerken arabada, Hediye Güven adında bir arkadaşından bahsetti, o da ilk albümünü çıkarmış filan. Dün de getirdi bana dinlemem için, sağolsun. Albümün ismi Yengeç. Kapağındaki resimler Almodovar filmlerini anımsattı bana.


Onun da vardır ya her filminde kırık aynalar, bu aynalardan yansıyan görüntüler filan. Neyse, taktım cd yi dinlemeye başladım. İlk şarkıya klip de çekilmiş Amerika'da, ismi Suya Orak.



Sade gibi söylüyor Hediye Güven, pop jazz ya da alternatif pop diyor yaptığı müziğe.Uzun süredir üzerinde çalıştığı albümde hem Türkçe hem İngilizce şarkılar seslendiren Güven, ODTÜ`deki lisans eğitimi sırasında Yıldız İbrahimova’dan şan ve caz performans eğitimi almış, Avustralya’daki Northern Melbourne Institute of TAFE’de caz ve pop vokal eğitiminin ardından, 2002 yılındaki Roxy Music Yarışması’nda profesyonel müzik hayatına adım attığı Playground grubu ile birincilik kazanmış.  Albümün tamamını çok beğendim. Son şarkı ise bir Selanik Türküsü, Ömer Faruk Güven'in vokaliyle. Hepsi, hepsi çok etkileyici ve heyecan verici. Böyle sanatçılar iyi ki var.

Hadi siz de dinleyin.

Meraklısına Linkler: Hediye Güven youtube sayfası burada.
                               Hediye Güven web sayfası ise burada, buyrun.


2 yorum:

Vladimir dedi ki...

Sayende yeni bir şarkıcı tanımış oldum. Güçlü ve kontrollü bir vokal, arka planda vasatın tekrarına düşmemiş alt yapı ile başarılı. Sade'yi andıran bir sound hakim. Çok başarılı buldum. Albümü edineceğim sanırım.

Buradaki devren de müzik mi yapsa acaba? :) Ebru sessiz bir sanat sank,, sadece su sesi var o da bazı bazı. Hep diyil.

gülçin dedi ki...

vladimir, albümü çok seveceğine eminim.Mutlaka dinle, sonra bana yaz.

Liz'e iyi geldi ebru, ebruli oluverdi, bırak onunla uğraşsın :)
sevgiler.