.

.

20 Kasım 2012 Salı

Kitap Fuarı Verimleri


Cumartesi günü gittiğim Kitap Fuarı'ndan işte bu kitapları aldım. hemen yanlarında fuar krokisi görünüyor. onun da altında topladığım kitap ayraçları var. sehpanın altında da bu ay/bu hafta çıkan ve konusu Kitap Fuarı olan gazete kitap ekleri yığını mevcut. bir çok gazete bu tuğla kalınlığındaki ekleri ücretsiz de dağıtıyor. gelelim benim yığına:

-Alttan 3 adet kitap, fuardan çıkarken sevgili Nurdan Beşergil'in tavsiyesiyle aldığım, Kanat Kitap yayınları. üç tanesi 10 liraydı, stand görevlisine inanamadığımı söylediğimde, "burası Türkiye, ben herşeye inanırım" dedi. isimleri Per Olof Enquist/Kraliyet Doktorunun Ziyareti, Paul Scott/Geride Kalanlar ve Dimitre Dinev/Melek Dili. Paul Scott bu kitabıyla 1997'de  Booker Ödülü'nü kazanmış. Melek Dili için de Nurdan "kitapların kralı" dedi. üçünü de okumak için sabırsızlanıyorum. bu arada neden kanat kitap'tan tim parks'ları tamamlamadım diye içim içimi yiyor.

-onların üstünde Perihan Mağden/Yıldız Yaralanması var. fuar özel sayılarında tüm kitap eklerinde kitapla ilgili bir yazı var, çoğu da bu kitabın bu yılın en iyi romanlarından biri olduğunu söylüyor. Perihan Mağden'in oyuncaklı sivri dilini özlemiştim, bakalım bu kitabı nasıl.

-ve Andrey Platonov/Mutlu Moskova. Metis standının görevlileri çok ilgili ve bilgili, sizlerle kitaplar ve yazarları hakkında sohbet ediyor ve zevkinize göre yeni kitaplar öneriyorlar. stand görevlisi ile Platonov'u tanıyan herkesin ne kadar sevdiğinden bahsettik, şimdi Metis'te olmayan Çukur isimli kitabı çalıştıklarını, yeniden çevirdiklerini söyledi. Metis standında gözümü yeni bastıkları Yerdeniz cildinden ayıramadım. 30. yıla özel, Ursula K. LeGuin'in Yerdeniz kitaplarının beşini tek bir ciltte toplamışlar. Murathan Mungan'ın yeni kitabı Tuğla'yı da bir karıştırıp oradan koşarak uzaklaştım.

-Altın Kitaplar'dan facebook sayesinde edindiğim %40 indirim kuponunu kullanmak üzere aklıma ilk yazdığım kitap Stephen King'in efsanevi dizisi Kara Kule'nin çıkan son kitabıydı, Anahtar Deliğinden Esen Rüzgar. kupondan yararlanmak için 20 TL ve üzerinde alışveriş yapmak gerektiğinden, miktarı tamamlamak üzere standın dört bir yanında iki tur attım; gözüme takılan Carlos Ruiz Zafon'un Sisler Prensi'ni bu vesileyle edinmiş oldum. Sisler Prensi bir gençlik roman dizisiymiş, Zafon'un hikayeciliğine inanıyorum, bu kitabını da merak ediyordum.

-arada Alef Yayınlarından Köpekbalığı Metinleri var, yazarı Steven Hall. ben bu kitabı almış ve okumuştum, ancak sonra nasıl olduğunu anlayamadığım bir şekilde kaybettim, içime dert oldu. çünkü bazen aklıma bir şey geliyor, bunu nerede okumuştum diyorum, bu kitaptan olduğunu farkediyorum. kesinlikle akılda kalıcı, tuhaf ve güzel bir hikaye. Alef standında Arnon Grunberg'in Tirza'sını gördüm, yeni kapakla yeniden basmışlar. bu sefer kapakta kontrbas çalan bir kadın var,  böyle tedirgin edici bakıyor insanın yüzüne; Tirza gibi.

-Yalçın Tosun/Peruk Gibi Hüzünlü. aslında bu kitabı daha önceden alıp okumuştum, fuara yazarından imza almak için götürdüm. cumartesi günü Yapı Kredi Yayınları standında yazarın imza günü vardı. 2012 Sait Faik Hikaye Ödülü'nü kazanan bu kitap, ilgiye değer.

-geldik Oya Baydar'a. Oya Baydar'ın "O Muhteşem Hayatınız" adlı son kitabının Perihan Mağden'in Yıldız Yaralanması ile ne kadar benzerliği var, göreceğiz. ikisi de pırıltılı bir yıldızın hayatlarından parçaları anlatıyor, tanıtımlardan anladığım kadarıyla. Oya Baydar'ın kitabını twitter kampanyası aracılığı ile, Radikal Kitap standından hediye kazandım, pek sevindim. bu arada elimde telefon standa doğru koştuğumda, Doğan Kitap'ta imza günü sona ermiş Sahrap Soysal'la burun buruna gelmek ve onunla sohbet etmek de çok ilginçti :)

-ve en üstte, sevgili arkadaşım Deniz'in Gölge Falı kitabı. sizler onu blog dünyasında  Vladimir olarak tanıdınız, bense yaklaşık .. dur yahu, yaşımız çıkacak, çok uzun zamandır diyelim. aynı işyerinde çalıştık uzun süre, o zamanlarda da aramızda bir kitap/yazı kardeşliği vardı; o bunu yazılı hale geçiren ilk kişi oldu. gerçekten çok emek verdiğine şahidim. Gölge Falı/Kanguru Yayınları yakında web üstünden de satılmaya başlayacak. kitabın ilk sayfasında adımı görmek de çok onur verici oldu, tekrar teşekkür ediyorum.


beni tanıyanlar kitap fuarından bu kadar/cık kitapla dönmeme şaştılar (Değil mi Ebrucum?). çünkü onlar fuardan bir hafta önce, fuarı bekleyemeyeceğime karar verip aldığım şu listeden bihaberler:

-Coşkuyla Ölmek/Şule Gürbüz,
-Hikayem Paramparça/Emrah Serbes,
-Ve Günler Yürümeye Başladı/Eduardo Galeano,
-Tango İstanbul/Esmahan Aykol,
-Aya Tırmanmak ve Diğer Öyküler/Ursula K.Leguin.

Şimdi kara kara düşünüyorum, hepsini kucaklamak istediğim bu kitapların hangisinden başlamalı?




3 yorum:

Vladimir dedi ki...

:) Kendi kitabımı böyle şahane yazarların kitapları ile bir arada görp alttada o güzelim yorumu görünce zevkten dört köşe oldum. Umarım öyküleri de beğenirsin. Yaşımız çıkmamıştır ortaya di mi?

serpil dedi ki...

Ben de Ctesi sabah fuardaydım, çok güzeldi, bir de bugün gittim, hep haftaiçi de gidebilmek isterdim zaten. Bugün fuar okul otobüslerinden yayılan öğrenci kalabalıkları nedeniyle nefes alınamaz durumdaydı, iyi ki Ctesi gitmişim. Ben de Kanat kitaptan Geride Kalanlar ile Tim Parks kitaplarını aldım. Tirza'yı da aldım, ilk baskıdaki kapağı beğenmeyip almamıştım, baktım benim için yeni kapak yapmış sağolsunlar :)Gerçekten bazı standlarda süper indirimler vardı.

gülçin dedi ki...

Vladimir,
bence yaşımız hiç anlaşılmamıştır mirim :)

serpil,
ne güzel kitaplar almışsın, keyifle oku. aslında hep hafta içi akşamları gitmenin daha iyi olacağını söylüyorlar ama bana hiç uymuyor maalesef. keşke daha sık ve değişik yerlerde olsa..

sevgiler,