.

.

12 Şubat 2009 Perşembe

sonunda bugun


Bu sabah Kadıköy’de 07.45 vapuruna koşmaya çalışırken, günlerdir yağan yağmur tam sabah sabah hızını almışken, evden çıkarken nedense bunu farketmemiş ve beresiz/şemsiyesizken, tam vapur iskelesine doğru koşar adım giderken, tam iskelenin karşısında ortada duran büfenin tentesine kaç zamandır biriken yağmur suyu kendisini taşıracak son damlayı almasın mı? Yani, son damla ile tamamlanan tenteye birikmiş yağmur suyu delicesine bir hız ve kaderinin kendine bahşettiği bu ilk ve son fırsatı değerlendirebilmek için elinden gelen en isabetli atışı yaparak tepemden aşağıya bir boşaldı ki; duş almış gibi bir hale geldim bir saniye içinde. Üstelik durup küfredecek vaktim bile yoktu; yüzümden, gözlüğümden, açık renkli güzelim kabanımdan, çantamdan, elimden ayağımdan damlayan sularla koşmaya devam edip vapura yetiştim. Doğruca çay ocağına gidip bir çayla poğaca söylediğim garson çocuk bana tuhaf tuhaf baktı, ben o sırada gözlüğümdeki damlacıkları silmek için boynumdaki fuları çözmeye çalışıyordum. “Savaştan çıktım” diye açıkladım çocuğa, “evet, öyle görünüyor” dedi. Neyse, oturdum silindim çay içtim vapur kalktı sular bozbulanıktı bir baktım Istanbul yağmurda da güzeldi sinirim geçti açtım kitabımı okumaya başladım.

Şimdi ben ne zamandır yazmıyorum ya, yazacak iki mim olduğu için kendime önce onları cevaplama gibi bir ödev verdiğim için daha da yazamıyorum baktım ki. Hem siz de beni iyice tembelleşmiş sanıyorsunuzdur Allah bilir. Değil değil, hem gaybubetimde çok kitap okudum, hem eğlendim, hem bi sürü şey seyrettim, hem yeni yemekler yaptım herkesler parmaklarını yedi valla. Malzeme bol anlayacağınız, ama sevgili Neolitik hanımın söylediği gibi, internetten zaman da indirilebilse herşey daha harika olacak :)

En öncelikle bugün beni çok sevindiren bir etkinlikten paylaşmak istiyorum. Sevgili Serap ile Evvel Zaman İçinde, bir kitap etkinliği yaparak, istekli blog yazarlarının birbirine hediye kitap göndermelerini sağlayacak bir etkinlik düzenlediler. Ben de katıldım bu etkinliğe. Benim kitap göndereceğim blog sahibi Neva’lı Günler oldu ki bu blogu hiç tanımıyordum. Oturdum önce blogu okudum nasıl bir okuma zevki var anlayabilmek için, pek ipucu bulamadım. O halde kendi en sevdiğim kitaplardan birini göndereyim dedim, son zamanlarda okuyup çok sevdiğim bir kitap olan Emrah Serbes’in Ankara’da geçen polisiyesi “Her Temas İz Bırakır” ile sevgili Ece’nin “Çocuk Sahibi Olmak İçin 40 Bahane” kitaplarını göndermeye, dünya tatlısı Neva için de bir kitap almaya karar verdim. Dün kargoya verdim kitapları ve heyecanla beklemeye başladım. Az önce blogunda paketle ilgili görüşlerini okudum sevgili Neva’nın annesinin, ben bir duygulan bir duygulan, fotograflara bakarken gözlerim dol filan, allah allah. Ne güzel bir heyecan yahu. Sağolsun varolsun Serap ile Evvel Zaman İçinde.

Meraklısına not: Yukarıdaki resim www.inmagine.com adlı siteden, çok sevimli resimler var.

9 yorum:

cinar dedi ki...

oo süper süper :) çok şey biriktirmişsin gerçekten de. hoşgeldin öyleyse, anlaşılacağı üzere bomba gibi de geldin :)
kitap hediyeşlemesi çok güzel bir fikirdi bence de. Keyifle katıldım. Ben de paketimi hazırlayıp dün gün kargoya verdim. Ufak bir de hediye yolladım kitap sahibine. ama senin şu çocuk kitabı fikrine de bayıldım. ne kadar incesin yahu :)

serrose dedi ki...

COk cok cok gecmis olsun sana
:(((

gülçin dedi ki...

sevgili çınar,
sağolasın :) sen de dün verdiğine göre, bugün almıştır herhalde arkadaşın. görürüz bakalım. çok eğlendim yahu.

sevgili serrose,
çok teşekkür ederim, geçti :)

sevgiler.

serpil dedi ki...

Hoşgeldin Gülçin, merak ettim seni, sakın bu kadar uzun gitme bir daha e mi?

SERAP dedi ki...

Gerçekten bende merak ettim:)Görevi boşver ,ben burdayım yaz,iyiyim de,biz yine okuruz:)Senin kitabın geldi mi peki?
Birde bu oaly heyecandan çok duygusallık taşıdı galiba.Bende Elektra'nın yazdığı yazıyı okuyunca ağladım:)

neva'li gunler dedi ki...

Gülçin gerçekten de Neva' ya da bir kitap göndermen çok ince bir davranıştı.
Dün gece yatakta okuduk beraber :)
Aynı duygusallık bende de oldu.
Bir heyecan bir mutluluk ki sorma:)
Daha sık güncelleyelim blogları ki birbirimizden haberimiz olsun,
sevgiler

gülçin dedi ki...

sevgili serpil,
gerçekten bu kadar uzun zaman olduğunun farkına geç vardım, kusura bakma :)

sevgili serap,
benim kitabım gelmedi, emrah'la haberleştik, bugünlerde çok yoğunmuş, ptesi gönderebilecekmiş en erken. olsun, beklerim :) kitapları ve vermeyi sevmemizden kaynaklanıyor herhalde bu duygusallık.ne iyi geldi bu karanlık kış günlerinde! bir de baharda yapalım, ne dersin?

sevgili neva'nın annesi,
Neva'nın blogdaki birşeyler okumakla/boyamakla meşgul harika fotograflarını gördükten sonra, otomatikman aklıma geldi vallahi, onu senden hiç ayrı düşünmedim. birlikte iyi vakit geçirmenize vesile olduysa, benim için de işte mutluluk bu.

sevgiler.

7.oda dedi ki...

ben de paket almayı da, göndermeyi de, hazırlamak için uğraşmayı da çok seviyorum :), güzel bir etkinlik düşünmüşler hakkaten :)

gülçin dedi ki...

evet sevgili yedinci oda, ben de çok severim hediye almayı da vermeyi de. öyle çocuk gibi neşelenirim. güzel bir etkinlikti evet, benim hediye kitabım gelmemiş olsa bile.

sevgiler