.

.

26 Kasım 2008 Çarşamba

inatla beaver'in resmini arıyorum

Ben hani Beaver’in yaptığı Türkiye temalı yer resmini göreceğim diye bir heves Cevahir’e gittim ya, hani fır dolandım göremedim ya, ama buna gıcık oldum ya, geçen akşam gene bir iş için Cevahir’e uğramam gerekince bu kez kapıdaki danışma masasında çiklet çiğneyen kıza sormak aklıma geldi. Kız “ikinci kat, soldan ikinci sokakta” demez mi? kalktım çıktım yürüdüm soldan ikiyi de buldum. Daracık bir koridor, dükkanların arasında (burayı kim seçti kardeşim, faik sönmez mi, köşesinde onlar var çünkü, bir sürü geniş alan yok mu bu çarşının içinde), bir kaç ayaklı tingirdek panoda Beaver’in ünlü resimlerindne örnekler var, resmin başında gardiyan gibi bir öne bir arkaya yürüyen güvenlik görevlisi giyimli bir hatun-ki bir copu eksik gibi, olsa sanki bir eliyle tuttuğu copu öbür avucuna vura vura yürüyecekmiş gibi geliyor insana, öyle bir tavır yani-. Yerde garibim Beaver’in resmi. Üstüne şeffaf bişey geçirmişler, bozulmasın diye herhalde, ama o koridorda ışıksız olarak resmi görmek mümkün değil ve resmin orasında burasında spotlar parlıyor ne yönünden dolaşsanız. Karşısına bir de kamera koymuşlar, kameradan baktığınızda resmi bööööle havalanmış gibi görüyorsunuz üç boyutlu etkisi yüzünden. Ben gene de çektim bir kaç resim. Ama göreceğiniz gibi spotların dayanılmaz ışıltısı yüzünden çok başarılı değiller. Gene de bilgi vereyim dedim. Belki bu yıl Beaver’i buraya getirmeye sponsor olanlar okur da, bakarlar nerede yanlış yapmışlar.

9 yorum:

ulku dedi ki...

Gulcin2im,
İnatla Beaver'ı aradığın iyi olmuş.Arayan bulur işte. Ama uygulamanın yapıldığı yer çok dar gerçekten. Koskoca geniş bir alan verilmeliydi sanatçıya. Dahası "buyrun çarşıyı gezin, hangi alan size uygun gelirse eserinizi oraya uygulayın " demeliydi yetkililer. Yok eğer bunu akıl edemiyorlarsa, sanatçıya da mahcup olmayalım yani. Üzerini kapamak hele çok abuk birşey. Adam sokaklara yapıyor bunları, fotoğraflarını gördük ,üstlerini kapatmışlar mı? Yooo.
Teşekkürler biz meraklıları bilgilendirdiğin için.

elektra dedi ki...

sabrın sonu beaver. ancak, kötü mötü spotlardan dolayı diyorsun da bu haliyle bile çok güzel.

ABİ dedi ki...

sayende en azından beaver'ın kunduz demek olduğunu öğrendim..
bin beaver..
kaptan swing..:)

Sem dedi ki...

Çiklet çiğneyen kız günü kurtarmış:))) O haliyle bile orada olmasına sevindim; bir akşam iş çıkışı yolculuk göründü bana.

cinar dedi ki...

Aaa hala devam ediyor muymuş sergisi? Epey zaman oldu ya. Ama azmine hayran kaldım doğrusu. Eh, sayende gidip görmüş kadar olduk biz de :)
Sevgiler.

EKMEKÇİKIZ dedi ki...

Gülçinciğim,
Senin kusurun yok ki, Beaver'i spotların altına koyanda kabahat.
resmin fikri güzelmiş, yine de.:))

Öykücü dedi ki...

Ne güzel bir resim ve ne ince düşünceli bir adam:) İnce belli bardaklar,Türk kahvesi,nargile,kilim deseni,lokum ve tavla çizmiş.Tek resimde Türk dendiğinde aklına gelen ne çok motif var.Bir resimden fazlası olur her koridorda bir resmi olur diye düşünmüştüm.Çizmek çok kolay ya:P

Yine de çok güzel ve anlamlı bir hatıra.Çok ayak basılan bir yer olmasın diye o koridoru seçmiş olabilirler.Kalabalık geniş koridorlarda kalabalıkların altında kaybolur diye mi düşündüler acaba?Belki de sanatçı çizim yaparken rahat çalışsın diye o koridoru seçtiler..

Neyse ne artık bizim de bir Beaverımız var:))Ben bir de insan figürü çizsin isterdim üç boyutlu etki daha belli olurdu.

Sevgiler..

Sevgiler.

miso dedi ki...

Gülçincim fotolar süper bence. O kötü ortama rağmen gayet anlaşılıyorlar.

marruu

Sanem dedi ki...

Merhaba. Çok sevdim bloğunuzu. Benimki kitaplar üzerine. saneminpenceresi@hotmail.com'a mail adresinizi yazarsanız davetiye yollayabilirim. Bloğunuzda rastlayamadım adresinize. İyi okumalar.

saneminpenceresi.blogspot.com'dan

Sanem