.

.

6 Ocak 2009 Salı

belki de güzel geçecek bu yıl


Bu nasıl yeni yıl, anlamadım. Altı gün olmuş bile ve bana hala uzun, upuzun tek bir gün yaşamışım gibi geliyor. Yakınlarda bir yerde anlamsız bir savaş var, insanlar ölüyor, garip garabet konuşuluyor arkalarından, gökyüzü hep boz, yağmurlu,deniz dalgalı, yerler ıslak, yerinden oynamış her taşın altı su dolu ve Karaköy çamurlu. Bu sabah vapurda ayakta kitap okuyan bir adam gördüm -ki nadir bişeydir, gerçi sevmediğim gibi, yani kapağını alt taraf çevirmiş öyle okuyordu ama olsun-,üstelik Maeve Binchy’nin son kitabını okuyordu, yeni çıkan, Bu Yıl Farklı Olacak. Bu sabah Nazım’ı vatandaşlıktan çıkaran kanunun kaldırıldığını ve ölümünden 45 yıl sonra Nazım’ın yeniden Türk vatandaşlığına alındığını okudum. Bi de Nazan Öncel’in yeni albümü çıktı, haftasonundan beri onu dinliyorum. Belki de güzel geçecek bu yıl, ne dersiniz?


Meraklısına Not: Yarın Aşure Günü. Malzemelerinin alınması ve yapımı bana hep şölenleri hatırlatan bu güzel tatlı için, maalesef hazırlık yapamadım bu yıl. Ama gene de evin bereketi için hazır aşure paketinden alıp süt ve su ile kaynatacağım ve üstünü renk renk süsleyeceğim, niyet önemli, değil mi ama?

9 yorum:

Sem dedi ki...

Gülçin'ciğim, umarım yeni yıl herşeye rağmen güzel geçer; bak şimdiden güzel haberler var bile.

Aşure günü bereket, bana da bir tas aşure getirsin:)

Sevgiler

ABİ dedi ki...

6 günün upuzun tek bir gün olması.. benimde hissettiğim ama kelimeye dökemediğim bi'şeydi.
bak bu bile farklı geçtiğimiz yıllardan..
aşure gününüzü kutluyorum..
saygılar ve sevgiler efem..

cinar dedi ki...

kesin güzel geçecek bu yıl :) Vallahi Aralık ayı tamamıyla tek bir gün gibiydi benim için :) Çok feciydi hakikaten de. Yazamamamdan da belliydi. O 6 günlük tek günse Ocak için 9 gündü. Araya haftasonu girdi ve ta taaam! Bugün apayrı ve güpgüzel bir gün işte :)
Sevgiler :)

miso dedi ki...

Gülçincim aşure yapmayı biliyor musun? Bizim ailenin kadınları lanetli bence. Annanemin yaptığını bile hatırlamıyorum. Annem ciddi anlamda bir felakettir; iki kere yaptı. Ben? Denemedim bile. Taparım ama

İyi yıllar (ocak bitiyor, yuh miso)

marruu

ulku dedi ki...

Evet Gülçin'im, belki değil kesin güzel geçecek bu yıl. Üstelik çok ta çabuk geçecek. Baksana sen yazalı 18 gün geçmiş. Şimdi sen "bir gün gibi geçti 18 gün" diye yeni bir yazı yazarsan eh, bakarsın birkaç yazı sonra yılsonu gelivermiş.:))

Mutlu bir yıl olsun,gerisi boş.

cinar dedi ki...

tık tık? İyi misin Gülçin, her şey yolunda mı?

miso dedi ki...

Gülçincim, ses verebilir misiniz pliz?

marruu

Emrah ATİK dedi ki...

Selamlar, direkt ulaşabileceğim bir yol bulamadığım için buradan yazıyorum:)

Kitap hediyeleşme kurasına göre size bir kitap hediye borcum var:)

size ulaşabileceğim bir adres bırakırsanız blogumuza (veya izmirdesanat@gmail.com adresine mail olarak) en kısa zamanda hediyenizi ulaştırmak boynumuzun borcudur:)
Ve bu sayede yeni bir blog daha keşfetmenin heyecanı da yanımıza kar kalandır:)
saygılar...

Unknown dedi ki...

Sevgili Gülçin, katıldığın kitap hediyeleşmesinde sana kitap gönderecek kişi ve senin kitap göndereceğin kişi iletişime geçmen için bekliyor.

Umarım kısa zamanda bu yorumu okursun.

sevgiler...