.

.

17 Nisan 2008 Perşembe

eyleme çağrı

2010 yılında İstanbul dünya kültür başkenti olacak ya, işte bunun için İstanbul'da satılan benzinin litresine 2010 yılına kadar (öyle diyorlar ama bence o yıldan sonra kimse bunu kaldırmayı hatırlamayacağı için kalıcı olacak) 1-1,5 Yeni kuruş fazla para ödeyeceğiz biliyor musunuz? yani üzerindeki vergiler yüzünden dünyanın en pahalı benzinini kullanan Türklerin İstanbul dışında yaşayanları dünyanın en pahalı benzinini kullananlar sıralamasında ikinciliğe düşecek; biz İstanbul'da yaşayanlarsa dünyanın en pahalı ve en kültürlü benzinini kullanacağız huuuu. eğer bu durum garibinize gidiyor veya içinize dokunuyor ya da ikisi birden oluyor hatta kalbinize fenalıklar basıyorsa, bu pazartesiden başlayarak (yazı ile 21 nisan 2008) sabah 07.45'de korna çalarak veya dörtlü farlarınızı yakarak, hiç olmadı arabanıza siyah kurdele asarak Alem FM'de Nihat Sırdar'ın başlattığı bu eyleme destek veriniz. en azından sizin gibi korna çalan birini görünce içiniz ferahlar.

meraklısına not: sayın maliye bakanına, oğlunun son icraatlarını soran bir gazeteciye dün dediği laf hala kulağımda: "what is the next question?"--bir sonraki soru nedir?

3 yorum:

egemavisi dedi ki...

Eylem fikri güzel de, korna çalmak ve dörtlüleri yakmak yerine aynaya/antene/başka bir yere siyah kurdela daha mantıklı geliyor.
Bir de İstanbullular özelinde tüm halk verdiği verginin hesabını sorsaydı/sorsa, toplu taşıma sistemi fazlasıyla gelişirdi. Bu konuyu yaymak da esas olmalı. Fikri Sönmez(Fatsa Fikri, Terzi Fikri)in sözleri aklıma geldi burada:

"Eskiden halk belediyeye ödediği parayı sormazdı. Memurların para karşılığı makbuz kesmediğine bile bakmazdı. Çünkü para belediyenin eline geçse de geçmese de kendisine bir yararı olacağına inanmazdı. Benim dönemimde halk belediyeye giden parayı takip etmeye başladı. Çünkü belediyeye giden her kuruşun dönüp ertesi gün hizmet olarak önüne dikildiğini görmüştü. Artık halk belediye gelirlerinin artması için belediye yöneticilerinden daha aktif görev içine girmişti."
(Fikri Sönmez'in mahkeme tutanaklarındaki savunmasından.)

ABİ dedi ki...

benim şu âhir ömrümde gördüğüm espri düzeyi en yüksek bakandır kendisi..

"what is the next question?"
:)))))))))))))))))))

gülçin dedi ki...

sevgili arkadaşlar,
bu sabah eylem başladı. ben denizdeydim bu yüzden karada ne oldu göremedim ama eylemi radyoda naklen dinledim ve bağlananlar eyleme katılımın yüksek olduğunu söylüyorlardı. ben bunu duyunca bir duygulan sabah sabah. allah allah.

sevgiler.