.

.

1 Mart 2008 Cumartesi

bir mart


kışın bir yerden içeriye girince yüzüme bir sıcaklık çarpsın isterim, çünkü en çok burnumun ucu üşür. ama o gözlüklerin buğulanması yok mu? hem ısınmaya çalış, hem gözlükleri çıkar sil, bu arada etrafa miyop ve yarı kör bakışlar at, off off, çekmeyen bilmez. senden önce gelmiş birilerini bulmak için beklemen gerekir. sabırsız bir garson da yanına gelip "apla sizi şuraya alayım" diye başına dikilirse hele. yahu dur işte, görmüyoruz kardeşim, görünce bakarız işte.


aslında her mevsim, bir yerden içeriye girince hem yüzüme hem yüreğime bir sıcaklık çarpsın isterim. orada sevdiklerim varsa, ben gelince benim kadar sevinsinler isterim.


benim evim kışları sıcak olur. kışın boş bir eve gelmenin tek tesellisi budur, kapıyı açınca sıcak bir dil gelip seni yalar kapıyı açar açmaz, sanki der ki: işte bütün dünya dışarıda, ben buradayım ve sen güvendesin. yazları da serin olur şansıma, camları açık bırakırım zaten giderken, bu yüzden geldiğimde hafif bir serinlik karşılar beni. ev dediğin bu değil midir zaten, ne olursa olsun seni içeriye alan ve dünyayı dışarıda bıraktığın yer. sevmek de yüreğini birisine "ev" yapmak değil midir?



Meraklısına not: bu ayın yazısı ile beraber 3 oldu ayın biri yazıları. bu ayki ilk cümle sevgili vladimir'den gelmişti. nisan 1 yazısı ilk cümlesi için katılmak isteyen olursa, lütfen niyet belirtsin :)


Meraklısına alakasız bir not: arkadaşlar, http://radyobirzamanlar.com/ diye bir yer var. burada yüklü olan 400 şarkıyı peşpeşe dinleyebiliyorsunuz. bence sık kullanılanlara eklemekte yarar var.

6 yorum:

Sem dedi ki...

Gülçin'ciğim, ne güzel yapmışsın sevginin tarifini:) Evin ve yüreğindeki sıcaklık hiç eksik olmasın. Sevgiler

egemavisi dedi ki...

O gözlük buğulanması ne nalet bir şeydir. Kimseyi göremiyorum tam aramaya yoğunlaşmışken.

Sevgi tarifiniz inanılmaz derecede güzel. Tebrikler.

Ne zamandır yoktum, kusura bakmayın. Şimdi oturdum, kaçıdıklarımı okuyorurum birer birer. :)

gülçin dedi ki...

sevgili sem,
çok teşekkür ederim, senin de evlerin hep sıcak olsun, kenarda kaynayan bir kırmızı demliğin olsun. bence ev aynı zamanda çay demlenen yerdir :)

sevgili egemavisi,
hoşgeldin :) valla gözlük buğulanması acayip bişeydir. zihni siniri'in silecekli gözlük procesini görünce de bu yüzden çok gülmüştüm; aslında bu yazıya da uyarmış :))

sevgiler.

Vladimir dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Ori dedi ki...

İçeri girince tanıdık bir yüz ararsın da bulmaya ramak kalmışken, garsonların "Kime baktınız?" demelerinden bana gına gelmişti. Bak sana başka davranıyorlarmış. Sorarım ben onlara:))
Hay allah raydo linkine nazar değmiş. Tam bir sevgi şarkısı isteyecektim. Neyse yazın yeter.
Sevgiler...

gülçin dedi ki...

sevgili vladimir,
nisan cümlesi için çalışmalara başladım bile :)
bu arada bulduğun çareyi de yaz bari :) gözlük takmamak ve en erken giden olmak mı :)))

sevgili ori,
hakkat radyo linki çalışmıyor mu?

sevgiler