.

.

14 Eylül 2007 Cuma

başarı

Eskiden bir yerde okumuştum, çok hoşuma gitmişti, buraya da yazmak istedim.

Başarı deyince aklımıza farklı şeyler gelir. Toplumun gözünde başarı iyi maddi gelir getiren bir kariyer, büyük bir ev, lüks bir arabadır. Aslında bunlar başarılı olmanın tanımı değildir. Aşağıda Ralph Waldo Emerson 'in başarı tanımına kulak verelim:

BAŞARI ; sık sık gülmek ve çok sevmektir; akıllı insanların saygısını ve çocukların sevgisini kazanmaktır; dürüst eleştirmenlerin onayını almak; sahte dostların arkadan vurmalarına dayanmaktır; güzeli sevmektir; herkesteki en iyiyi bulmaktır; karşılık beklemeyi hiç düşünmeden kendiliğinden vermektir; geride ister sağlıklı bir çocuk, ister kurtarılmış bir ruh, ister bir parça yeşil bahce, ister iyileştirilen bir sosyal durum bırakarak dünyanın iyileşmesine katkıda bulunmaktır; gönlünce eğlenmek ve gülmek; kendinden geçerek şarkı söylemektir; tek bir kişi bile olsa, birinin sizin varlığınızdan ötürü daha rahat nefes aldığını bilmektir. İşte bu başarılı olmaktır.

4 yorum:

GULTEINEN ENKELINI dedi ki...

Basari; aksam yatmak icin yataga gittiginde, ve yastigi gordugunde, 30cm mesafeden itibaren uyumaya baslayabilmektir...
hooorsss.... horrsss......

elektra dedi ki...

başarı, tüm düşüncelerin, aslında bir sanı olduğunu kavrayabilmektir. hayata bu kavrayışla yönelip kucaklayabildiğin insanların sayısını çoğaltmaktır.

Sem dedi ki...

Başarı, hafta da üç kere yoga yapacağım deyip, hafta sonu bir kere yapabilmektir:)) oooom

ozgurdal dedi ki...

Bence çok doğru söylemiş.